ADAY ÖĞRENCİ
Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için; yeniliğe açık, girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. Bu yolda amaçlarına ulaşıp, mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize mesleki ve teknik eğitim okullarında tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 53 alan ve 205 dalda eğitim verilmekte ve öğrencilerimizin tercih seçeneğinin oldukça fazla olduğu görülmektedir. ( Alan/Dal Listesini Görmek İçin Tıklayınız )
Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar. Sayısı yüzbinleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarının önemini ortaya koymaktadır.
Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler İçin Tıklayın...
1.Anadolu Meslek Programı
2.Mesleki Eğitim Merkezi Programı (Çıraklık)
Program Türleri Bulunmaktadır.
Erasmus
E-twinning
Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor
Microsoft School
Okulumuzda normal eğitim öğretim yapılmaktadır.
Okulumuızda kız ve erkek öğrenciler eğitim yapabilmektedir.
Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.
Okulumuzda taşımalı eğitim yapılmakta olup öğrencilerimize öğle yemeği ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Okulumuzda yürütülmekte olan mesleki faaliyetlere ve uygulamada olan alan/ dal bilgisine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
2021 yılında YKS sınavına 29 öğrenci girmiş olup 3 öğrenci Ön Lisans programına yerleşmiştir.
2021 Yılı 12. Sınıf Öğrenci Sayısı |
2021 YKS'ye Giren Öğrenci Sayısı |
2021 YKS İle Herhangi Bir Yüksek Öğretim Kurumuna Yerleşen Öğrenci Sayısı |
Yüksek Öğretime Yerleştirme Oranı |
50 |
29 |
3 |
%10.3 |
Okulumuza kayıt için LGS Puanı istenmemektedir. Kayıt olabilmek için ortaöğretime geçiş işlemlerinden yerel yerleştirme şartları dikkate alınmaktadır. (Yerel Yerleştirme, okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu/2021)
Kayıtlar e-okul üzerinden gerçekleşmektedir herhangi bir belge istenmemektedir.