ADAY ÖĞRENCİ

06.06.2022 158

ADAY ÖĞRENCİ PORTALI

Neden Mesleki Eğitim?

Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için; yeniliğe açık, girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. Bu yolda amaçlarına ulaşıp, mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize mesleki ve teknik eğitim okullarında tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 53 alan ve 205 dalda eğitim verilmekte ve öğrencilerimizin tercih seçeneğinin oldukça fazla olduğu görülmektedir. ( Alan/Dal Listesini Görmek İçin Tıklayınız )

Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar. Sayısı yüzbinleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarının önemini ortaya koymaktadır.

Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler

Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler İçin Tıklayın...

Okulumuzda Mesleki Eğitim

1.Anadolu Meslek Programı

2.Mesleki Eğitim Merkezi Programı (Çıraklık)

Program Türleri Bulunmaktadır.

Okulumuzun İşbirliği Yaptığı veya Yürüttüğü Proje ve Protokoller

Erasmus

E-twinning

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor

Microsoft School

Okulumuzun Eğitim Öğretim Şekli, Öğrenci Türü, Barınma Koşulları

Okulumuzda normal eğitim öğretim yapılmaktadır.

Okulumuızda kız ve erkek öğrenciler eğitim yapabilmektedir.

Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.

Okulumuzda taşımalı eğitim yapılmakta olup öğrencilerimize öğle yemeği ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Okulumuzda Bulunan Alanların Tanıtım Bilgileri

Okulumuzda yürütülmekte olan mesleki faaliyetlere ve uygulamada olan alan/ dal bilgisine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI

METAL TEKNOLOJİLERİ ALANI

Okulumuz Tanıtım Videosu

Okulumuz Yükseköğretime Yerleştirme Oranları

2021 yılında YKS sınavına 29 öğrenci girmiş olup 3 öğrenci Ön Lisans programına yerleşmiştir.

2021 Yılı 12. Sınıf Öğrenci Sayısı

2021 YKS'ye Giren Öğrenci Sayısı

2021 YKS İle Herhangi Bir Yüksek Öğretim Kurumuna Yerleşen Öğrenci Sayısı

Yüksek Öğretime Yerleştirme Oranı

%10.3

Okulumuza Kayıt Koşulları

Okulumuza kayıt için LGS Puanı istenmemektedir. Kayıt olabilmek için ortaöğretime geçiş işlemlerinden yerel yerleştirme şartları dikkate alınmaktadır. (Yerel Yerleştirme, okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu/2021)

Kayıtlar e-okul üzerinden gerçekleşmektedir herhangi bir belge istenmemektedir.